ALGEMENE VRAGEN & ANTWOORDEN

Als u een container besteld om 4m3 afval af te voeren dan is deze container tot de rand +/- 3m3, maar omdat u nog boven de rand mag laden gaat er +/- 4m3 afval in. Als u een container besteld om 6m3 afval af te voeren dan is de container tot de rand 5m3 en als een container besteld om 10m3 afval af te voeren dan is die container tot de rand +/- 8.5m3.

Voor de gemeente Terschelling heeft u geen vergunning nodig voor het tijdelijk plaatsen van een afvalcontainer.

Nee, u hoeft niet aanwezig te zijn. De chauffeur zal de container zo dicht mogelijk bij de opgegeven locatie plaatsen. Indien u een specifieke locatie in gedachten heeft, dan moet deze plaats vrij zijn en moet u ook aanwezig zijn om deze plaats aan te geven. Vul a.u.b. uw telefoonnummer in op het bestelformulier waarop we u kunnen bereiken.

Wij van Duinhof Recycling gaan uit van 6 soorten afval:
bouw- en sloopafval,
hout afval,
puin / stenen,
groen afval,
schone grond / zand
en dakafval.

Onder bouw- en sloopafval wordt ook wel verstaan ongesorteerd afval of gemengd afval dat vrijkomt bij een verbouwing of een grote opruiming. De inhoud van de aangeboden/te storten container dient voor 50% herbruikbaar afval te bevatten zoals bijvoorbeeld hout, puin, ijzer of kunststoffen. Alle afval mag in deze container behalve bijvoorbeeld: asbest, chemisch afval, verfresten, autobanden, accu’s, koelkasten en (vervuilde) grond.

Met hout bedoelen wij uitsluitend schoon hout. Onder de categorie schoon hout vallen bijvoorbeeld: houten deuren, pallets, houten vloerdelen, planken, houten platen of een schutting. Er mag best een spijker inzitten of geverfd zijn, maar er mogen geen grote ijzeren scharnieren of andere verontreiniging aan zitten. Wat niet onder categorie hout valt is bijvoorbeeld geïmpregneerd hout zoals bielzen. Er mag alleen hout in de container zitten en geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als bouw- en sloop afval en valt u in het duurdere tarief.

Met puin bedoelen wij uitsluitend steenachtige materialen. Onder de categorie schoon puin vallen bijvoorbeeld: bakstenen van een muurtje, stoeptegels, dakpannen, tegels, keramiek, betonresten (eventueel met ijzer vlechtwerk). Wat niet onder categorie puin valt zijn bijvoorbeeld gipsblokken, giboblokken, kalkzandsteen of andere verontreiniging. Er mag alleen puin in de container zitten geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als bouw- en sloop afval en valt u in het duurdere tarief.

Met groenafval bedoelen wij uitsluitend composteerbare afval. Onder de categorie schoon groenafval vallen bijvoorbeeld: bomen, takken, struiken, bloemen en planten of gras. Wat niet onder de categorie groenafval valt is bijvoorbeeld grond, bewerkt hout uit de winkel, karton of andere verontreiniging. Er mag alleen groenafval in de container zitten geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als bouw- en sloop afval en valt u in het duurdere tarief.

Met grond bedoelen wij uitsluitend visueel schone grond. Onder de categorie schone grond vallen bijvoorbeeld: zand, grond, en tuinaarde wat bijvoorbeeld vrijkomt bij het uitgraven van een vijver of andere graafwerkzaamheden. Wat niet onder categorie puin valt zijn bijvoorbeeld stenen, boomstronken of andere verontreiniging. De grond moet er schoon uit zien, niet verontreinigd ruiken en niet van een verdachte locatie afkomstig zijn zoals een industriegebied. Er mag alleen schone grond in de container zitten geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als verontreinigde grond en valt u in het duurdere tarief. Ook niet van een verdachte locatie afkomstig zijn zoals een industriegebied. Vanuit de gemeente Terschelling gelden er aparte regels voor de dorpskernen Midsland en West. Voor vragen hierover neem contact met ons op

Wat voor maat container heb ik nodig?
Dit is afhankelijk van de hoeveelheid afval dat u heeft. Een m3 (kubieke meter) is 1 meter lang x 1 meter breed x 1 meter hoog.

Voor het plaatsen van een container moet u ongeveer 2,5 parkeerplek vrijhouden. Er is ongeveer 1,5 parkeerplek nodig voor het indraaien van de vrachtwagen en 1 parkeerplek voor de container. Daarnaast moet de aanrijdroute naar deze plaatsingslocatie bereikbaar zijn voor onze vrachtwagen. Zorg dat je voldoende ruimte hebt voor de container die je besteld.

De chauffeur bepaalt ter plekke of de container te plaatsen is en hoe deze wordt geplaatst. Dit zodat het later ook nog mogelijk is om de container op te halen.

De afmetingen van onze vrachtwagens zijn ongeveer: 6 meter lang x 3 meter breed x 4 meter hoog. De afmeting van de containers zijn ongeveer 2 meter breed x 3,5 meter lang X 2 meter hoog.

De prijs die u betaalt is inclusief 4 weken huur. Daarna wordt er € 2,50 per dag per container huur berekend. U kan de container natuurlijk altijd eerder laten ophalen.

U mag de containers maximaal 20 cm boven de rand laden. Dit in verband met de verkeersveiligheid bij het vervoeren van de volle container over de weg. Bij containers met klep moet deze kunnen worden gesloten.

Nee, de container moet blijven staan zoals de chauffeur hem heeft neergezet. Zo weten we zeker dat hij kan worden opgehaald.

Het plaatsen van een container op uw oprit of in uw tuin is alleen mogelijk als hiervoor voldoende ruimte is. Het is altijd aan de chauffeur om dit ter plekke te besluiten in verband met de ruimte die de vrachtwagen nodig zal hebben voor het plaatsen en het afvoeren van de container. Het plaatsen van een container op uw oprit of in uw tuin geschiedt altijd op uw eigen risico.

Eventuele schade aan het straatwerk, begroeiing, overige ondergrond, omheining, bomen en overige opstal, maw alles in de buurt van de plaats waar u de container geplaatst wil hebben op uw oprit of in uw tuin is voor uw eigen risico. De kans op schade bij een plaatsing op uw eigen oprit of in uw tuin is altijd aanwezig omdat de container en de vrachtwagen erg zwaar zijn.

U als huurder van de container bent ten allen tijden verantwoordelijk in geval van brandschade, lakschade, diefstal en overige calamiteiten.

BESTEL EN BETAALINFORMATIE

Wij beschermen uw privacy op de volgende manieren:

* Uw persoonlijke informatie wordt niet verkocht of doorgespeeld aan derden.
* Uw gegevens worden veilig opgeslagen in een niet-publiek toegankelijke database.
* Uw transactiegegevens worden versleuteld over internet verstuurd.

Lees hier onze volledige privacyverklaring.

Prijs-, model- of technische wijzigingen en tekstuele fouten voorbehouden.

Indien u klachten of suggesties heeft, kunt u dat via ons contactformulier aangeven.

Het doorgeven van een wijzigen of het annuleren van een bestelling is bij ons geen probleem. Neem hierbij zo snel mogelijk contact met ons op, hiervoor alvast bedankt.

iDEAL via Mollie
Bij ons betaalt u veilig en gemakkelijk via onze betalingspartner Mollie, toonaangevende payment service provider (PSP) in de Benelux. Je kunt je bestelling met diverse beveiligde methodes betalen, waaronder iDeal en SofortBanking. Dit zijn veilige en gemakkelijke manier van betalen. U betaalt in de veilige en vertrouwde omgeving van uw eigen bank.

Vooruitbetalen
Na het invoeren van uw bestelling kunt u het orderbedrag eerst zelf overmaken. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk met iDeal.

Na ontvangst van betaling wordt je bestelling binnen 12 uur verwerkt. Wanneer je na 72 uur nog geen betaling hebt gedaan, wordt je bestelling geannuleerd.
Een overboeking is veilig en brengt geen extra kosten met zich mee.

Achteraf betalen /  betalen op factuur (alleen voor bedrijven)
U kunt gemakkelijk bestellen en de factuur met betaalinstructies ontvangt u direct bij de bestelbevestiging. We bieden deze betaaloptie op dit moment alleen aan voor bedrijven.